ARCHITECTUUR FOTOGRAAF DEN HAAG, architect: “ JO HURKMANS”

ARCHITECTUUR FOTOGRAAF DEN HAAG

Architect : “ JO HURKMANS”

Architectuurfotograaf Den Haag:”Gerrit Vermeulen” heeft de afgelopen 2 jaar een boek gemaakt van het levenswerk van architect Jo Hurkmans te Tilburg.  Veel beeldmateriaal is aangeleverd op hard-copy door een architectuur fotograaf in Tilburg en ingescand naar hoge resolutie digitale bestanden. De ontbrekende beelden zijn samen met de architect in goed overleg met de huidige bewoners geproduceerd. Het was een speciale opdracht om samen met de architect en de huidige bewoners de locatie te verkennen en vast te leggen zoals ze nu worden gebruikt.

Voor architectuur fotografie probeer ik altijd de optimale weersomstandigheden per locatie te vinden , vanwege de afstand van Den Haag naar Brabant is gekozen alleen weekenden met een zeer goede weersvoorspellingen in te plannen.

De eerste foto is de woonkamer van de heer Hurmans zelf. Voor deze foto is de camera op statief gezet met de 17 mm tilts-shift lens erop. Met een afstandbediening en een mobiele flitser zijn 50 foto’s gemaakt waarbij alle harde schaduwen zijn weggewerkt. De foto’s zijn later samengevoegd in Photoshop teneinde een licht, fris en natuurlijk resultaat te verkrijgen.

 

Bij architectuur fotografie kies ik altijd voor primelenzen en de Canon Tilt-shift 17mm voor maximaal correct perspectief en het gebruik van invulflitsen voor het opheffen van de hoge contrasten.

 

Voor de portfolio architectuur fotografie : “klik hier” (externe website)

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail


Leave a comment